Skrubiluttan Å Skrubilej

Folkmusikkonserter med trollen Skrubiluttan Å Skrubilej för barn och barnlika med både rolig, rytmisk och stämningsfull musik varvad med spännande påhitt och historier.

Tillsammans med Skrubiluttan Å Skrubilej får även publiken delta i musikskapandet i en fantasiorkester med sång och spel på egna instrument. Tag med eget litet instrument!

Tag med ett vanligt litet rytminstrument, 5-strängad kantele, eller ett fantasiinstrument/ljudredskap så spelar vi tillsammans musik från “Fantásien”! Konsertens längd är ca 45 minuter, eller annan enligt överenskommelse.

Skrubiluttan Å Skubilej består av Marianne Maans och Désirée Saarela-Portin som båda är professionella folkmusiker. Deras instrument är sång, fiol, gitarr, mandolin och fantasiinstrument. Välkommen!

Om musikerna

Marianne Maans – fiol och sång, är en professionell folkmusiker med rötterna i den Österbottniska fioltraditionen. Den finlandssvenska folkmusiken är hennes specialområde och hon jobbar mångsidigt som pedagog, musiker, samt med olika projekt. Marianne komponerar och har även arrangerat folkmusik för små ensembler och körer. Marianne uppträder solo eller i olika ensembler bl.a. tillsammans med konstnären Paula Blåfield, musikerna Désirée Saarela-Portin, Sofia Lindroos, Maria Kalaniemi, samt ensembler som t.ex. FoLKRÖRELSEN m.fl.

Désirée Saarela-Portin – sång, gitarr och mandolin är singer-songwriter samt utbildad musikpedagog från yrkehögskolan Novia med folklig sång som huvudämne. 2008-2009 fördjupade hon sig i den svenska folkmusiktraditionen, genom att studera vid Musikhögskolan Ingesund i Sverige. Désirée har i huvudsak fokuserat sig på den finlandssvenska folkmusik- och folksångstraditionen. Désirée har studerat folkmusik vid Sibeliusakademins folkmusikavdelning där hon avlade sin magisterexamen hösten 2013. Désirée uppträder både solo samt i olika ensembler.