Föränderlig blåvinge

Föränderlig blåvinge

Désirée Saarela, Photo: Andreas Haals

I somras sprang jag ofta en lite längre löprunda när jag hade möjlighet. Löprundan tog mig in i skog och mark och till avlägsna platser. Av någon orsak fanns det en massa fjärilar som trivdes längs de små grusvägarna i solen. Jag lade märke till väldigt många små blåa fjärilar. Ibland var de så fängslande så att jag måste stanna upp helt (vilket jag helst inte gör när jag springer) och betrakta dem. När jag skrev den här sången så kom jag att tänka på dessa små, otroliga fjärilar. När jag sen fick reda på fjärilens namn så passade det perfekt in i stämningen och budskapet i låten.

 

Finn din ro, ro din båt, oroa inte dig
lugn och ro, ge dig själv tid att finna stiltje

livet vill, livet vill så låt ditt liv nu välja
livet kan ja livet kan så låt ditt liv agera

livet bär, livet bär så låt ditt liv nu föra
livet hör, till livet hör, finns alltid nåt att göra

//: i ständig rörelse föränderlig blåvinge
fortsättning okänd är, vill du får du se ://

vägen går, vägen går alltid vidare den går
varje litet steg du tar för dig på vägen framåt

marken den må vara karg, vinden blåsa hårt emot
när du väl är här ändå ta för dig utav färden

//: i ständig rörelse föränderlig blåvinge
fortsättning okänd är, vill du får du se ://

finn din ro, ro din båt, oroa inte dig
lugn och ro, ge dig själv tid att finna stiltje


Text & Musik: Désirée Saarela