Återkommanden

Désirée Saarela & Maria Kalaniemi - Återkommanden

Désirée Saarela & Maria Kalaniemi – Återkommanden

Désirée Saarela – laulu, kitara 
Maria Kalaniemi – haitari

Återkommanden on Désirée Saarelan uunituore single, tällä kertaa yhteistyössä harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen kanssa. Kappale kuvaa vuorokauden monia eri vaiheita, yllätyksiä, haasteita ja jokaisen päivän tuomia mahdollisuuksia. 

Kappaleen teksti sekä musiikki on Désirée Saarelan omaa käsialaa. Sovitus, Désirée Saarela ja Maria Kalaniemi. Äänitys, miksaus ja masterointi, Janne Viksen. Graafinen suunnittelu, Erica Sjölund. Levy on omakustanne. Singlen on tuottanut Désirée Saarela.

Désirée Saarela on Helsingistä kotoisin oleva singer-songwriter–folklaulaja. Singer-songwriterina Désirée luo laulujaan voimakkaasti inspiroituneena kansanlauluperinteestä. Désirée laulaa omalla persoonallisella tyylillään laulut, tarinat ja kertomukset tähän hetkeen. Désirée esiintyy sekä soolona että eri yhtyeiden kanssa. Hän on julkaissut levyjä niin kuin esimerkiksi, This place and coming home (soololevy 2011), Som Folk (kansanmusiikkitrio 2011) ja Circles, hänen folkrock yhtyeen Jane Ravenin kanssa. Kesänä 2013 hän julkasi levyn nimeltä Tidsemigranten Désirée Saarela & Triskel yhtyeen kanssa ja toukokuussa 2014 singelin Morgon Över Helsingfors. Uunituore single Återkommanden julkaistaan heinäkuussa 2015. Désirée toimii myös musiikkipedagogina (Novia 2010) ja on valmistunut kansanmusiikin maisteriksi, Taideyliopisto Sibelius- Akatemiasta, joulukuussa 2013.

Harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi on kansainvälisen huipputason muusikko ja lisäksi lahjakas, omaleimainen säveltäjä. Kalaniemi on tehnyt parin vuosikymmenen aikana mittavan uran koti- ja ulkomailla uudistaen käsitystä harmonikasta ja sillä soitettavasta musiikista. Maria Kalaniemi on monista musiikkityyleistä oman hyvin persoonallisen ilmaisunsa kehittänyt taiteilija, joka on nuossut yhdeksi kaikkein arvostetuimmista muusikoista maassamme. Kalaniemen luoma lyyrisen herkkä ja intensiivinen soittotyyli on saanut uskollisen kuulijakunnan eri puolilla maailmaa. Hänen soittotyyliään on kuvattu osuvasti suomalaiseksi haitarifadoksi.