Allt finns här

Désirée Saarela & Luca Bordonaro - Allt finns härDésirée Saarela & Luca Bordonaro – Allt finns här (Kaikki on tässä)

Rajat ylittävä yhteistyö, jossa kaksi hyvin erilaista kulttuuria ja henkilöä kohtaavat ja löytävät jotain yhteistä, mistä syntyy uutta musiikkia. Jasmiinin-, sitruunan- ja mantelintuoksuiselta Sisilian vulkaniselta saarelta liikutaan Suomen metsäisiin ja järvisiin maisemiin. Pohjoismaalaisuus ja suomenruotsalaisuus sulautuvat etelä-eurooppalaisuuteen, muodostaen uuden, jännittävän yhdistelmän ja musiikillisen kokonaisuuden. Désirée Saarelan uusi laulaja-lauluntekijä-albumi Allt finns här (Kaikki on tässä) on hänen kahdeksas albuminsa, joka on syntynyt yhteistyössä monipuolisen sisilialaisen muusikon ja bassoklarinetistin Luca Bordonaron kanssa. Laulujen tekstit menevät suoraan syvään päähän ja nostavat esiin monenlaisia teemoja ja näkökulmia, jotka haluavat ja uskaltavat koskettaa. Uutta suomenruotsalaista laulaja-lauluntekijä-musiikkia ilman suodattimia.

Désirée Saarelan ja Luca Bordonaron tiet kohtasivat WOMEXin maailmanmusiikin messuilla Portossa vuonna 2021. Monet antoisat keskustelut musiikista ja sen luomisesta johtivat ajatuksiin yhteistyöstä. Hieno kohtaaminen ja uniikki albumi ja konserttikokonaisuus – lopputulos, kun kaksi täysin toisilleen vierasta ihmistä kohtaavat ja vierailevat toistensa luona. Näin kaikki sai alkunsa.

Désirée Saarela: sång, gitarr, mandola, cavaquinho / vocals, guitar, mandola, cavaquinho
Luca Bordonaro: basklarinett, siciliansk flöjt / bass clarinet, sicilian flute
Désirée Saarela & Triskel featuring Luca Bordonaro, Hamed Saeed
Kirsi Vinkki: fioler, klockspel (spår 12,13) / fiddles, glockenspiel (tracks 12,13)
Samuli Karjalainen: gitarrer, fiol, ljud- och effektlandskap, flöjt, bodhrán, sång (spår 12,13) / guitars, fiddle, sound effects, flute, bodhrán, vocals (tracks 12,13)
Luca Bordonaro: basklarinett / bass clarinet (tracks 12,13)
Hamed Saeed: oud (spår 12) / oud (track 12)
All text och musik / music and lyrics: Désirée Saarela
Alla arrangemang / arrangements: Désirée Saarela & Luca Bordonaro, Kirsi Vinkki, Samuli Karjalainen, Hamed Saeed. Varje enskild musiker har bidragit med sin kreativitet till den musikaliska helheten av detta album / each bandmember has contributed with his / hers creativity and music to this album.
Inspelning / Recording: Anders Höglund, Midas Studios spår / tracks 2-11, Anders Portin spår / tracks 1, 12, 13. Samuli Karjalainen spår / tracks 12,13. Luca Bordonaro spår / tracks 12,13.
Mixning / Mixing: Joonas Saikkonen spår / tracks 1-11, Jarno Alho spår / tracks 12, 13.
Masterering / Mastering: Jarno Alho, Alho Audio Mastering, Pauli Saastamoinen, Finnvox spår / tracks 12, 13.
Producent / Produced by: Désirée Saarela
Layout, illustrationer och grafiskt arbete / Graphic design, layout and artwork: Erica Sjölund
Fotografier / Photos: Andreas Haals
Översättning / Translations: Bettina Kilpi
Kod / Code: DS09