Östersjöns dotter – Daughter of the Baltic

Östersjöns dotter – Daughter of the Baltic

Désirée Saarela, Photo: Andreas Haals

Helsinki is sometimes called the “Daughter of the Baltic Sea”. This is a song to my home city, a place that I often visit and which for me is like a second home. To constantly keep coming home to this fine city reminds me of times past, of the stages in life and growing as a person. At the same time, the song touches on how good it feels when you realise that you are happy being where you are and you know you’ve chosen the right path. To see all the good things that you already have and that you can experience, right here, right now!

 

Minnet av tider som kommit, som gått
minnet av dagar, av stunder som fått
känslan av glädje, lycka också
//: att etsa sig fast, förevigt bestå ://

landskap av glesbygd förvandlas till stad
jag återvänder till mitt gamla jag
valde jag platsen, valde den mig
//: hur som helst liv upprepar sig ://

doften av asfalt och nyfallen regn
tom gapar gården i tystnaden
snart ska den fyllas av röster, av skratt
//: i barns glada läten finns framtidens skatt ://

vart vill jag komma, vart vill jag gå
vart ska jag färdas för att förstå
av alla de vägar som jag vill gå
väljer jag vägen där jag nu står

mycket förändras och mycket finns kvar
en minnesbild återser det som var
känslan kan verkligen vara så stark
//: som att se sig själv som en okänd bekant ://

kaffet har rostats vid Meiras fabrik
en doft som följt mig alltsen jag kom hit
i åratal spridit sig långt över stan
//: som alla de minnen jag ännu har kvar ://


Lyrics and Music: Désirée Saarela