Morgon över Helsingfors

Désirée Saarela & Triskel - Morgon över Helsingfors

Désirée Saarela & Triskel – Morgon över Helsingfors

Désirée Saarela & Triskels musik är tidlös, och stämningen är full utav hjärta och berättaranda. I låtarna kan man uppleva och höra nutidens singer-songwriter-värld som starkt förankras i ett levande och nyskapande folkmusikuttryck. Musiken är starkt akustisk och inspelad live, för att stämningen och samspelet ska låta så äkta och ärligt som möjligt, och bibehålla sin naturliga form.

Désirée Saarela & Triskels nya singel, Morgon över Helsingfors, består av två låtar där titelspåret är en stämningsfull låt som beskriver hur morgonenväcker nytt liv i den evigt pulserande staden. En gryning som kommer med nya möjligheter och nya stunder redo att upplevas av alla som bor i stadens hjärta.

Den andra låten, You can never be poor tar lyssnaren till 60–70-talens singer-songwriter-värld. Texten handlar om vad som sist och slutligen är viktigt i en människas liv och vad det är som egentligen gör oss var och en rika. En frisk och uppmuntrande låt full med livslust och glädje.

Désirée Saarela – sång, gitarr (spår 1, 2) samt text & musik & arr.
Kirsi Vinkki – kalimba (spår1), stråkharpa (spår 2) samt arr.
Samuli Karjalainen – gitarr, effektlandskap (spår 1), mandolin (spår 2), arr.

Trions första album, Tidsemigranten, kom ut sommaren 2013. Tidsemigranten består av både berättande och meditativa sånger som Désirée skrivit musiken och texten till. Sångerna sjunger hon på sitt modersmål, svenska.