Mellan Världar

Désirée Saarela & Triskel - Mellan Världar - Här möts både musik, konst och sånglyrik på ett unikt och nytänkande sätt

Désirée Saarela & Triskel – Mellan Världar

Désirée Saarela & Triskels skiva och bokalbum

I Boken som är en del av skivalbumet har varje låt sin egen sångmålning där det visuella möter Désirée Saarelas sånger och låttexter. Låttexterna står sida vid sida med Malin Skinnars bilder och vävs så in i det visuella som blir till en fin helhet tillsammans med Désirée Saarela & Triskels nyskapade musik. Här möts både musik, konst och sånglyrik på ett unikt och nytänkande sätt i CD-bok-albumet som består av hela 14 sånger. Skivan och boken gavs ut fredagen den 27 maj 2016.

Musiken för lyssnaren ut till glesbygden, den stora vida världen och in i städernas vimmel. Sångerna och musiken rör sig mellan alla de olika världar som finns på vår jord rent fysiskt men även de känslomässiga världarna som vi upplever varje dag, var och en på sitt eget sätt. Hur de kan kännas att ständigt befinna sig mellan dessa olika världar på så många olika sätt.

Désirée Saarela & Triskel:

Désirée Saarela – sång, gitarr, mandolin
Kirsi Vinkki – fiol, altfiol, concertina, kalimba, kantele
Samuli Karjalainen – gitarrer, ljud– och effektlandskap

Gästande musiker:

Maria Kalaniemi – dragspel på låtarna Mitt i allt (2) och Så många hem (7)
Janne Viksten – banjo på låten Lite (10)

Sångmålningar och illustrationer:

Malin Skinnar

Alla sånger och texter är skrivna av Désirée Saarela. Arrangemangen är skapade, bearbetade och utvecklade av Désirée Saarela & Triskel samt gästande musiker. Varje enskild musiker har skapat sin egen fina musik till sångerna. Skivan är inspelad, mixad och mastrad av Janne Viksten. Materialet är inspelat under tiden 24–28.2.2016 i Villa Hvittorp i Kyrkslätt. Bokens sångmålningar och illustrationer är målade av Malin Skinnar. Grafisk layout, bearbetning av material och utformning av skivboken är gjord av Erica Sjölund. Skivan och boken är producerad och utgiven av Désirée Saarela.

Booklet