Jag ser ett krig från andra sidan

Jag ser ett krig från andra sidanJag vill sjunga för fred. Jag vill sjunga om hopp. Jag vill sjunga för en bättre tid. Att se ett krig från ”andra sidan” känns hopplöst – vad kan jag göra för att hjälpa? Jo, jag kan sjunga för fred. Jag kan sjunga om hopp och för en bättre tid!

Jag minns när jag som liten hörde sånger om fred sjungas, de behövdes då, de har behövts hela tiden och de behövs nu. Jag kan inte vända bort blicken från verkligheten och jag kan inte låta bli att säga det jag känner, sjunga för fred med hjälp av musikens makt. Jag vill sjunga tillsammans med alla er som kämpar för att göra den här världen till en bättre plats!

Jag ser ett krig från andra sidan
(Text och musik D. Saarela)

Jag ser ett krig från andra sidan
obeväpnad i min tanke strid
hjälplöst växer all förtvivlan
när blir det rätt att ta ett människoliv

historien ja, den upprepas
härskare galna som under romersk tid
diktatorer vill ha ännu mera
en presidents vansinnes krig

så många människor nu som lider
betalar priset för en annans fred
medan döden den framåt skrider
orättvisan oss i ögat ser

vi behöver framtidstro
då kan hoppet gro
Goljat föll av Davids mod

hur kan allt det som utspelas få pågå
finns det nån’ skillnad mer på rätt och fel
propaganda står i lögnens lågor
generationer bär på det som sker

vi behöver en värld av kärlek
rätt att leva i en tid av fred
ett stort land är den här planeten
alla är vi lika hur vi än ser på det

vi behöver framtidstro
då kan hoppet gro
Goljat föll av Davids mod

Désirée Saarela – sång, gitarr
Kirsi Vinkki – fioler, klockspel
Samuli Karjalainen – flöjter, sång
Luca Bordonaro – basklarinett

Inspelning – Anders Portin, Samuli Karjalainen, Luca Bordonaro
Mixning – Jarno Alho, Alho Audio Mastering
Masterering – Pauli Saastamoinen / Finnvox

Foto – Andreas Haals
Illustration – Erica Sjölund

Text och musik – Désirée Saarela

Arrangemang – Désirée Saarela, Kirsi Vinkki, Samuli Karjalainen, Luca Bordonaro

Producent – Désirée Saarela

ISRC – code ISRC FI-DS8-22-00002