Désirée Saarela & Triskel

I Désirée Saarela & Triskels musik kan man uppleva nutidens singer/songwriter-värld som starkt förankras i ett levande och nyskapande folkmusikuttryck. Trions första album, Tidsemigranten, kom ut sommaren 2013.

 

Brandliljor och Eldsjälar (Album 2021)

I Désirée Saarela & Triskels musik kan man uppleva nutidens singer-songwriter värld. Musiken är tidlös och stämningen är full utav hjärta och berättaranda. Deras nya album Brandliljor och Eldsjälar gavs ut den 16 april 2021. Skivalbumets sånger baserar sig på sanna historier berättade av olika finlandssvenska kvinnor som levt genom tiden. Lyssnaren förs tillbaka t.ex. till början av 1900- talet, Finlands inbördeskrig och andra världskriget och ges en uppfattning om hur det var att leva då ur ett kvinnoperspektiv. På albumet finns även tre sånger som är helt och hållet baserade på upplevelser från dagens verklighet. Följ med på Désirée Saarela & Triskels musikaliska resa genom historien och hur berättelserna kan återspeglas i nuet genom en intressant blandning av berättande och otroliga ljudvärldar som femmannabandet skapar tillsammans. Sångerna blir till moderna skillingtryck eller om man så vill säga gripande sångdokumentärer.

Mellan Världar (Album 2016)

I maj 2016 gav gruppen ut sitt andra album Mellan Världar i form av en illustrerad bok med tillhörande cd innehållande 14 nyskrivna låtar i singer/songwriter anda. Låtarna har illustrerats av sångmålerskan Malin Skinnar.

Morgon över Helsingfors (Singel 2014)

I maj 2014 gav Désirée Saarela & Triskel ut singeln Morgon över Helsingfors. Sången är är en stämningsfull hyllning till Désirées och trions kära hemstad, Helsingfors. På singeln finns även låten You can never be poor eftersom bandet även har en bred repertoar med låtar på engelska.

Tidsemigranten (Album 2013)

Tidsemigranten består av både berättande och meditativa sånger som Désirée skrivit musiken och texten till. Sångerna sjunger hon på sitt modersmål, svenska. Musiken är tidlös och stämningen är full utav hjärta och berättaranda.