Brandliljor och Eldsjälar

Désirée Saarela & Triskel - Brandliljor och Eldsjälar

Désirée Saarela & Triskel – Brandliljor och Eldsjälar

“Brandliljor mot huset som kriget tvingade en att lämna, hjärtan fulla av kärlek och längtan, drömmar om Amerika och människor som strävar vidare och inte ger upp. I Désirée Saarelas låtar berättas våra historier, från det kaffedoftande Helsingfors till Österbottens ljusa sommarnätter, med uppmärksamhet, medkänsla och en övertygelse om att framtiden för med sig något, som är mödan värt.”
– Sebastian Bergholm, redaktör Yle

Skivalbumets sånger baserar sig på sanna historier berättade av olika finlandssvenska kvinnor som levt genom tiden. Lyssnaren förs tillbaka t.ex. till början av 1900- talet, Finlands inbördeskrig och andra världskriget och ges en uppfattning om hur det var att leva då ur ett kvinnoperspektiv. På albumet finns även tre sånger som är helt och hållet baserade på upplevelser från dagens verklighet. 

Följ med på Désirée Saarela & Triskels musikaliska resa genom historien och hur berättelserna kan återspeglas i nuet genom en intressant blandning av berättande och otroliga ljudvärldar som femmannabandet skapar tillsammans. Sångerna blir till moderna skillingtryck eller om man så vill säga gripande sångdokumentärer.

Désirée Saarela: sång, gitarrer 
Kirsi Vinkki: fiol, altfiol, tramporgel, stråkharpa sång (spår 4)
Samuli Karjalainen: gitarrer, ljud- och effektlandskap, flöjt, bodhrán, slagverk, sång (spår 4)
Roger Bäck: kontrabas, elbas, sång (spår 4)
Oskari Lehtonen: trummor, slagverk, sång (spår 4)

All text och musik: Désirée Saarela

Alla arrangemang: Désirée Saarela & Triskel, varje enskild musiker har bidragit med sin kreativitet till den musikaliska helheten av detta album.

Inspelning: Martin Kantola, Nordic Audio Labs, Karperö
Mixning: Joonas Saikkonen, Helsinki

Masterering: Jarno Alho, Alho Audio Mastering, Tampere
Producent: Désirée Saarela

Grafiskt arbete och illustrationer: Erica Sjölund

Fotografier: Andreas Haals
Översättning: Bettina Kilpi

Kod: DS08


Booklet