Mixning av skiva, sångboksarbete, magsjuka och mera tåg

Den fina och anrika arabiafabriken i Helsingfors. Mixade skivan i dessa trakter.

Det är redan torsdag. Jag sitter på morgontåget på väg från Helsingfors till Karleby för att undervisa i folklig sång. Varje torsdag är jag där och undervisar. Fina elever! Glad att få jobba med dem. Steg upp kl. 04:45 i morse för att hinna till tåget.

Har hunnit med ett och annat denna vecka, spelning med Skrubiluttan Å Skrubilej i Pargas för 170 barn genast måndag morgon 09:30. Sen från Åbo till Helsingfors med tåg, än en gång. Vad skulle jag göra utan tåg?

På tisdag var tanken att jag skulle och mixa skivan Mellan Världar men då hade jag plötsligt dragit på mig magafari/maginfluensa. Den dagen blev det bara att försöka återvända till de levandes tecken. Det var ju synd men som tur var jag på fötter igen igår onsdag så då fick jag vara med och mixa skivan. Tillsammans med Janne Viksten och Samuli Karjalainen. Det är alltid lika spännande med mixning. Att inte göra för mycket eftersom grundinspelningen redan låter så bra! 14 låtar, det är ett rätt omfattande och mycket varierande låtmaterial. Det kommer att bli en helt annorlunda skiva än de förra jag har gjort och det tycker jag är bra. Musiken för en alltid på nya äventyr om man bara låter den göra så!


Överlevt magsjukan, nu mot nya utmaningar.

Så mixningen är i gång och boklayoutjobbet lika så. Nu gäller det bara att ha tålamod och låta alla experter som är med i processen få göra sitt! Hoppas också att jag får vara frisk eftersom jag är gravid i vecka 25. Jag är överlycklig att få jobba på och för varje dag som för mig vidare och djupare in i livets slingrande labyrinter. Jag saknar min man Anders och vår son Felix. Jag har inte sett dem nu sen lördag morgon. Men jag vet att de har det bra och i kväll får vi ses när jag kommer hem ! Hem till skogen. Utan en förstående och hjälpsam man skulle detta omkringflackande freelancerliv kombinerat med familj inte fungera. Vi har också glädjen av att få hjälp av Felix fammo och faffa. Vad gjorde vi utan dem? Så jag anser mig själv vara mycket rik! Bollandet av vardagen är inte alltid så lätt, det är ju ingen hemlighet, men det går.

Nu är det lite på två timmar kvar av resan. Dags att kolla e-post och dricka lite vichy, jag älskar vichy vatten! Livet rullar vidare och dagen likaså.

About the author: Désirée

Leave a Reply

Your email address will not be published.