Mellan Världar – från provtryck och tryck till färdig bok! En dröm förverkligas. 

Besökte för en tid sen tryckeriet för att se hur det hela egentligen fungerar när man trycker en bok. Efter många om och men, ändringar och justeringar på det grafiska materialet så var det dags för provtryck och sedan tryck.


Det ser lovande ut! Texterna går att läsa och Malins härliga målningar kommer till sin rätt. Tur att vi bytte papperskvalité så att färgerna kommer fram.


Pärmen. Vilken otrolig process det är att göra en bok. Svårt att förstå alla de olika stegen innan man gör en bok själv. Tänk att alla dessa delar sen binds ihop till min CDbok.


Flera sidor tryckt på samma plåt i en hurjagrym monstermaskin, jag bara stod och gapade åt hela maskineriet.


Plåtbyte


Och i den andra ändan så kom sidarken ut…Det där skall bli till en bok, min bok, CDbok.


Allt det här skall nu först “torka” och sedan vikas/falsas ihop innan det skickas iväg till bokbindaren. Helt otroligt.


Duktig monstermaskin!


Se hemåt igen. Tillbaka till skogen och vardagen med olika jobb som kallar och familjen förstås. Skivan är också nu äntligen i tryck. Tålamod och väntan nu då bara. Är nu dessutom gravid i vecka 31. Mycket väntande .


Vackra vårkvällar!


Lugn och ro tills de i går ringde från tryckeriet och sade att jag kan hämta boken för den är klar!!!

Och det hann jag göra idag efter en hel dag av sångundervisning i Karleby så styrde jag bilen mot Vasa igen och Arkmedia.

Äntligen fick jag hålla i boken och den blev alldeles härligt perfekt. Efter en lång arbetsprocess och ett samarbete med Malin Skinnar och Erica Sjölund så hade vi nått målet.  Alla nätter av nonstop arbete och fixande och trixande så måste jag verkligen medge att det blev bra, mer än bra!


Nu återstår väntan på själva CDn och nästa veckas lördag startar CDbok releaseturnén. Härligt att få åka ut och spela igen! Musiken, boken, skivan, texterna och sångmålningarna kan nu tala för sig! Sångtexterna har äntligen fått sin egen plats och bok. Det känns bra, nu är de fria! Nu har bokdrömmen blivit sann!

About the author: Désirée

Has one comment to “Mellan Världar – från provtryck och tryck till färdig bok! En dröm förverkligas. ”

You can leave a reply or Trackback this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.