Mellan Världar alla sånger har fått sitt visuella liv!

Sångmålning av Malin Skinnar till sången Klocktjuven

“Det händer och sker, hela tiden händer det och sker” – Désirée Saarela, ett textutdrag ur sången Lite.
Hjulen är återigen i rullning. De har de egentligen varit hela tiden men nu är det som om mycket spännande och stort kommer att ske på en och samma gång. Sångmålningarna är klara, till alla de 14 sånger som kommer att komma på CD-albumet Mellan Världar med Désirée Saarela & Triskel

Målningarna fanns tidigt i dag morse färdiga att ladda ner, sända åt mig av Malin. Jag är på väg med morgontåget till Åbo som bäst. Jag ska till Åbo för att träffa Marianne Maans och göra några spelningar med Skrubiluttan och Skrubilej nu på söndag och måndag. Jag reser mycket tåg i det jobb (och annars också eftersom min familj bor i Helsingfors och jag i Österbotten) jag har så då finns det tid att gå igenom jobb och planera för kommande eskapader. Bara jag reser ensam så klart. I fall Felix är med så gäller det att ha fokus på hans eskapader så klart. Att bolla jobb och familjeliv är inte alltid så lätt men det går bara man ser till att det går. Glad att ha Anders i mitt liv som ställer upp när jag flyger och far i min freelancervardag.

I varje fall så har jag suttit och beundrat alla dessa fina sångmålningar här på tåget, som Malin har skapat och jag är helt överväldigad av förundran hur fina målningarna är. De går rakt in i mitt själs hjärta, där var sångerna redan bor. Jag är så väldigt tacksam att få göra ett sådant här samarbete med Malin. Att få se hennes tolkning av mina sånger i bild. Jag har aldrig upplevt någonting liknande!!! Jag sitter här på tåget och bara ler för det känns så rätt, det känns så äkta, det känns så livskraftigt starkt!

Nu kommer Malin och min kära bästa barndomsvän Erica Sjölund att börja sätta ihop målningarna med mina sångtexter och lägga ihop materialet till en bok. Detta sker börjandes från och med idag. De ska ses i Stockholm där de bor och jag önskar så att jag kunde vara med dem och se boken växa fram. Nu är det annat som jag måste göra här i Finland, men oj, det är så spännande.

Efter spelningarna söndag-måndag åker jag till Helsingfors för att mixa alla låtar tillsammans med Janne Viksten, tisdag-onsdag. Även den biten, dvs. musiken och låtarna till skivan lever och vill vidare.

Jag hoppas att nätet här på tåget låter mig publicera detta blogginlägg. Jag får ta och återkomma. Nu får vi se vart livet bär mellan alla dessa världar där vi lever, reser och är. Tacksam för livet och allt det som händer och sker!

About the author: Désirée

Leave a Reply

Your email address will not be published.